در ادامه بحث معرفی انواع لامپ ها نوبت به لامپ های متال هالید و معرفی و نقد و بررسی آن می رسیم.

این لامپ ها از دهه 1960 میلادی، به عنوان منبع نور قابل استفاده برای روشنایی مکان های ورزشی، پارکینگ ها و روشنایی خیابان ها تا نورپردازی داخلی برای فروشگاه ها و کارخانه ها می باشد.

 توانایی آنها در تابش نور سفید واضح، به علاوه طول عمر زیاد آنها و سه برابر شدن درخشندگی در مقایسه با لامپهای رشته ای، سال هاست که آنها را به انتخاب برتر تبدیل کرده است.با این حال، با ظهور فن آوری های جدید مانند روشنایی فلورسنت و ال ای دی، معرفی این لامپ ها و بیان مزایا و معایب مربوطه باعث تصمیم گیری بهتر برای انتخاب موثرتر می شود.

 از نظر ساختار لامپ متال هالید همانند لامپ های بخار جیوه ای می باشد با این تفاوت که در این گونه از لامپ ها از نمک هالوژنی یا متال هالید استفاده شده است و از محصولات صنایع روشنایی می باشد. نمک های که در ساخت لامپ های متال استفاده می شود شامل یدور سدیم، یدور تالیوم و یدور ایندیوم می باشد. این نمک ها بعد از 5 تا 7 دقیقه پس از راه اندازی کامللامپ ها تبخیر می شود و به فلز تبدیل می گردد. نور حاصل از تجزیه این یدها در طول موج مخصوص به خود تولید خواهد شد و به دلیل نزدیکی نور آن به نور زرد اثرگذاری نوری لامپ متال هالید افزایش می یابد. این لامپ ها نیز مانند مابقی دیگر لامپها دارای مزایا و معایبی می باشد که به توضیح آن می پردازیم.

مزایا:

  1. از آنجایی که دمای محیط تاثیری در نحوه عملکرد لامپ های MH نمی گذارد، می توان از آنها هم در فضای درونی و هم در فضای بیرون استفاده نمود.
  2. عمر این لامپ ها تقریبا 10 برابر لامپ های رشته ای است که معمولا بین 15 الی 20 هزار ساعت می باشد.
  3. به دلیل استفاده از متال هالیدهای مختلف در این لامپ ها، توانایی انتشار نور سفید را در طیف گسترده ای از رنگ ها و دماهای رنگی مختلف دارد.
  4. این لامپ ها از نظر صرفه جویی انرژی بسیار کمتر از لامپ های رشته ای است.

معایب:

  1. برای اینکه لامپ های متال هالید شروع به گرم شدن و تولید نور نماید تقریبا پانزده دقیقه زمانبر خواهد بود.
  2. در صورت قطعی برق مجددا بین 5 تا 10 دقیقه زمان برای روشن شدن نیاز دارد.
  3. به مرور زمان، رنگ نور این لامپ ها تغییر می یابد.
  4. هر چقدر تعداد دفعات خاموش و روشن شدن آن بیشتر باشد طول عمر لامپ کاهش خواهد یافت.
  5. به سهولت نمی توان نور این لامپ ها لامپ هارا متمرکز نمود.
  6. به دلیل وجود جیوه در لامپ های MH، می بایست پس از خراب شدن به صورت خاص بازیافت شوند تا به اکوسیستم آسیبی وارد نکنند.
  7. به دلیل اینکه اشعه ماورا بنفش می توانند تولید نمایند برای افراد مضر خواهند بود.
  8. این لامپ ها به دلیل دارا بودن تیوب قوس، زمانی که به اواخر عمر خود نزدیک می شوند حرارت زیادتری تولید می کنند که باعث ترکیدگی می شود.

برای مشاهده قسمت قبلی می توانید کلیک نمایید.