دیمر وسیلهای برای کنترل ولتاژ وسایل الکتریکی بوده که توانایی تغییر از کمترین ولتاژ تا ولتاژ منبع تغذیه را بر عهده دارد. دیمر در مدار به صورت سری قرار گرفته و ولتاژ را کنترل میکند.
- کاربرد های دیمر
دیمر کاربرد مختلفی دارد برای مثال از آن برای کنترل میزان روشنایی، کنترل سرعت چرخش موتورهای الکتریکی و … استفاده میشود. علاوهبر این دیمر امکان تثبیت ولتاژ یا سرعت دستگاه را برای کاربر فراهم کرده است.
استفاده آن در یک کلید روشنایی تا واحدهای برق قدرت می باشد. ترایاک جزئی الکترونیکی است که مانع عبور قسمتی از موج متناوب ولتاژ ورودی می شود.
دیمر به لحاظ شکل ظاهری همانند یک کلید معمولی دارای دو ترمینال خروجی است. یک رشته سیم وارد یکی از ترمینال های پشت دیمر و یک رشته سیم فاز خروجی، از ترمینال دیگر پشت دیمر به چراغ یا هر مصرف کننده دیگری وارد می شود.
سیم نول هم مستقیما به چراغ وارد می گردد.
- انواع دیمرها کدامند
دیمرها دارای انواع هوشمند، لمسی و مکانیکی هستند. از دیمرهای هوشمند در خانه هوشمند استفاده میگردد.
دیمر مکانیکی نیز ساده ترین دیمر می باشد که برای استفاده از آن نیازی به سیم کشی برق ساختمان نیست.
دیمر های لمسی نیز دیمر مکانیکی پیشرفته است که دستگاه ولتاژ ورودی را به صورت خودکار تنظیم و تغییر می دهد.
- مزایای استفاده از دیمر
از مزایای استفاده دیمرها صرفه جویی در مصرف برق است و باعث می شوند که عمر چراغ ها نیز افزایش یابند.
همچنین کاهش نور لامپ با استفاده از دیمر در زمان غروب خورشید تا هنگام خواب منجر به تنظیم چرخه خواب شده و مشکلات بی خوابی را رفع می نماید.
کاهش نور لامپ به صورت تدریجی تاثیری همانند غروب خورشید بر بدن می گذارد و تنشی در فرد ایجاد نمی کند. لازم به ذکر است که لامپ هایی نظیر لامپ های رشته ای، هالوژنی و ال ای دی قابل کنترل با دیمر هستند اما لامپ های کم مصرف فلورسنت از این قابلیت مستثنی می باشند.
دیدگاه خود را بنویسید