پرژکتورها یکی دیگر از منابع روشنایی هستند که جهت زیبایی و تامین نور و روشنایی در فضاهای فروشگاهی، ساختمانی، مراکز تجاری، ورزشگاه ها و باشگاه ها می توان از آن استفاده کرد. پرژکتورها بنابر ولتاژ و رنگ نور و ... دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به اینکه در چه فضایی قصد استفاده از آنها را دارید می توانید رنگ آن را نیز انتخاب نمایید. به عنوان مثال در محیط های ورزشگاهی اصولا از نور سفید و در محیط فروشگاهی از نور آفتابی استفاده می گردد. در این مقاله قصد داریم به بررسی پرژکتورهای LED بپردازیم. پرژکتورهای LED دارای دو مدل COB و SMD می باشد که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

پرژکتورهای LED دارای نور با کیفیت و مصرف برق پایین تری می باشند. در پرژکتورها به دلیل قرارگرفتن یک به یک چیپ ها درکنار یکدیگر، نوری شفاف و متمرکز از خود منتشر می کنند که هر کدام برای نور پردازی محیطی خاص کارایی دارند.

  • پرژکتورهای COB

عبارت COB مخفف Chips On Board می باشد. از پرژکتورهای COB مواقعی استفاده می شوند که زاویه نور کم باشد. در پرژکتورهای COB معمولاً از تراشه های 50 وات استفاده می گردد. در 50 وات 1 تراشه، در 100 وات 2 تراشه و در 200 وات 4 تراشه استفاده می شود. از مزایای این پرژکتور، صرفه اقتصادی و هم چنین بالا رفتن CRI یا شاخص نمود رنگ می باشد. لازم به ذکر است که این پرژکتورها به دلیل دارا بودن لنزهای اپتیکی انعطاف بالایی داشته و همچنین طول عمر آنها30 هزار ساعت است.

  • پرژکتورهای SMD

SMD مخفف Surface Mounted Device است. در پرژکتورهای SMD تعداد زیادی ال ای دی وجود دارد که به صورت بسته بندی SMD در کنار یکدیگر نصب شده اند. قیمت این پرژکتورها نسبت به COB کمتر است و نور این پرژکتور با کیفیت و نزدیک به نور خورشید می باشد. از این پرژکتور برای نمای ساختمان استفاده می شود و عمر مفید آن 50 هزار ساعت است.

در پایان خاطر نشان می گردد که در پرژکتورهای COB به دلیل استفاده از نور یک بخشی نقطه ای، نور تیزی را ساطع می کند و برای افزایش نور از رفلکتور بافت دار استفاده می گردد، اما در پرژکتورهای SMD به دلیل قرار گرفتن تعداد زیادی چیپ در کنار هم، نور به صورت پراکنده ساطع شده و از ایجاد سایه های نیز جلوگیری می نماید.