محصولات مرتبط
نقد و بررسی اجمالی
معرفی سنسور سقفی روکار شیله مدل SC 05CA تک حسگر
در حال حاضر یکی از معتبرترین و موفق ترین شرکت هایی که در زمینه تولید سنسور در کشور مشغول به فعالیت است شرکت ویسنا الکتریک است که با دو برند نام آشنای شیله (Schiele) و ویسنا (Visena) محصولات متنوع و با کیفیت خود را روانه بازار می کند. سنسور سقفی شیله مدل SC 05CA روکار در خانواده سنسورهای حساس به حرکت قرار دارد و به منظور هوشمند سازی روشنایی مکان هایی نظیر راه پله و پارکینگ که تردد به صورت موقتی اتفاق می افتد و ماندگاری افراد، کوتاه مدت است، مورد استفاده قرار می گیرد. سنسورهای حرکتی در حقیقت نوعی آشکار ساز حرکتی ساختمانی هستند.
مشخصات فنی سنسور سقفی روکار شیله مدل SC 05CA تک حسگر
برخی از مشخصه های فنی مؤثر این سنسور به این شرح هستند:
- این سنسور جهت تشخیص حرکت از امواج مادون قرمز (Infra red) استفاده می کند. امواج مادون قرمز برد محدودی دارند و حرکت را تا شعاع خاصی در پیرامون خود می توانند تشخیص دهند. برای سنسور مدل SC 05CA شیله این فاصله 3 متر است و می تواند حرکت را با سرعت بین 0.6 تا 1.5 متر بر ثانیه در زاویه 360 درجه پیرامون خود تا قطر 6 متر را پوشش دهد.
- بهترین فاصله نصب این سنسور از روی سقف تا زمین، بین 2.2 تا 4 متر است. اگر این سنسور روی سقفهای با ارتفاع خیلی بیشتری نصب گردد، ممکن است در تشخیص درست حرکت دچار اختلال شود و اگر روی سقف خیلی کوتاه نصب شود نیز محدوده پوشش آن خیلی محدود می گردد.
- این سنسور دارای ترمینالهای ورودی/خروجی مستقل است. دو ترمینال L و N برای فاز و نول ورودی برق شهر و دو ترمینال 'L و N برای loud یا همان فاز و نول خروجی برای خط مصرف کننده در پشت سنسور قرار دارند.
- توان خروجی آن تا حداکثر 400 وات برای راه اندازی لامپهای کم مصرف و LED و 800 وات برای لامپهای رشته ای یا مصرف کننده های فاقد ترانس است. البته تعداد چراغهایی که در یک خط روشنایی نیز قابل استفاده هستند نیز محدودیت دارد و به صورت تجربی نباید این تعداد بیش از 15 عدد باشد
کاربرد سنسور شیله مدل SC 05CA روکار سقفی تک حسگر
پس از آنکه سنسور بر روی سقف نصب گردید و تنظیمات و اتصال سیم های برق آن به درستی انجام شد، با ورود اشخاص به محدوده میدان دید آن و تشخیص حرکت در مکانهایی نظیر راه پله، پارکینگ، ورودی آسانسور یا لابی ساختمان، جریان برق خطوط روشنایی متصل به سنسور بطور خودکار وصل شده و پس از سپری شدن زمان تنظیم شده روی سنسور، جریان برق توسط آن قطع می شود. البته شما می توانید علاوه بر خطوط روشنایی ساختمان، هر وسیله برقی دیگری مثل هواکش، پنکه، زنگ هشدار و... را به صورت مستقیم یا با اتصال به کنتاکتور مناسب، به این سنسور متصل نمایید.
مزایای استفاده از سنسور تک حسگر شیله مدل SC 05CA سقفی روکار
از جمله مهمترین مزایای بکارگیری این سنسور:
- عدم نیاز به استفاده از کلید قطع و وصل برق در نواحی عمومی ساختمان، به ویژه در ورودی آن که ممکن است استفاده کنندگان با محل قرار گیری کلیدهای روشنایی، آشنایی نداشته باشند.
- صرفه جویی قابل توجهی در مصرف برق است. همانطور که در بالا هم اشاره شد، استفاده از سنسور حرکتی مخصوص مکانهای کم تردد و ماندگاری کوتاه مدت است؛ بدیهی است در چنین حالتی دیگر نیاز نیست سیستم روشنایی ساختان دائماً روشن بماند.
- در مکانهایی نظیر راه پله و پارکینگهای بزرگ، فقط روشنایی ناحیه تحت پوشش هر سنسوری فعال می گردد که حرکت را تشخیص داده و برخلاف روش بکارگیری تایمر راه پله، روشنایی کل محوطه فعال نمی گردد. این موضوع نیز موجب صرفه جویی بسیار خوبی در مصرف برق و انرژی می گردد.
- سنسور حرکتی سقفی روکار شیله مدل SC 05CA دارای تایمر داخلی با قابلیت تنظیم زمان فعال ماندن و لوکس سنج داخلی (نور سنج) جهت تشخیص نور محیط می باشد. لوکس سنج داخلی به شما این امکان را می دهد که در صورت تشخیص حرکت با وجود نور مناسب محیطی، سنسور فعال نگردد. نظیر راه پله هایی که در طول روز از روشنایی طبیعی روز برخوردار هستند.
چند نکته کاربردی در استفاده از سنسور روکار شیله مدل SC 05CA سقفی تک حسگر
در صورتیکه به نکات زیر توجه نمایید میزان خرابی و استهلاک سنسور به حداقل رسیده و بازده و کارایی آن به حداکثر خود نزدیک می شود. نکات یاد شده بر اساس مستندات شرکت تولید کننده و تجربه برقکاران محترم به دست آمده:
- استفاده از انواع سنسور حرکتی در مکانهایی که امکان حرکت و جابجایی اجسام وجود دارد نظیر پرده، پنکه، تلویزیون یا در مجاروت وسایل سرمایشی/گرمایشی، موجب اختلال در عمکرد سنسور می گردد. در چنین حالتهایی می توانید از انواع سنسورهای حضور، فرکانسی یا اولتراسونیک استفاده نمایید.
- جمع توان چراغهای مورد استفاده در خطی که به سنسور متصل است، نباید از میزان توان نامی سنسور (برای این سنسور 400 وات) بیشتر باشد. عدم رعایت این موضوع موجب سوختن سنسور می شود. هنانطور که قبلاً هم اشاره شد، در صورت تعدد چراغها یا مصرف کننده ها، بهتر است از حدود 50 درصد توان اسمی سنسور استفاده شود.
- جانمایی درست محل قرار گیری سنسورها، از به وجود آمدن نقاط کور و فاقد پوشش، جلوگیری به عمل می آورد. برای این منظور به شعاع تحت پوشش هر سنسور (برای این سنسور حدود 3 متر)، ارتفاع سقف و محلهای ورودی/خروجی ساختمان و عدم وجود مانع در برابر دید مستقیم سنسور، دقت نمایید.
- برای عملکرد درست لوکس سنج داخلی سنسور، نباید سنسور در معرض مستقیم نور چراغها قرار بگیرد. چراغها را طوری نصب نمایید که نور آنها سنسور را تحت تأثیر قرار ندهد.
- استفاده از سنسورهای حرکتی در مکانهایی که تردد زیاد است نظیر راه پله های ساختمانهای اداری، ایده مناسبی نیست. تردد بیش از اندازه، استهلاک سنسور و چراغها را بالا می برد.
- شما می توانید بازه زمان روشن ماندن سنسور سقفی روکار شیله مدل SC 05CA تک حسگر را بین ۱۰ ثانیه تا 15 دقیقه تنظیم نمایید. این میزان به تعداد ترددهای پشت سر هم آن محیط بستگی دارد. به عنوان یک پیشنهاد، اگر در یک راه پله هر 2 دقیقه تردد صورت می گیرد، بهتر است تنظیم زمان تایمر آن را با ولوم روی بدنه، روی مقدار 3 تا 4 دقیقه انجام دهید. در این حالت سنسور کم ترین میزان خاموش / روشن شدن را دارد و استهلاک آن به حداقل می رسد.
گارانتی و خدمات پس از فروش سنسور شیله مدل SC 05CA روکار سقفی تک حسگر
این محصول دارای 18ماه گارانتی تعویض طبق تاریخ مندرج بر روی محصول می باشد که توسط شرکت شیله-ویسنا الکتریک در شبکه نمایندگی های فروش این شرکت در سطح کشور ارائه می شود. علاوه بر آن می توانید ضمن تماس با مرکز پشتیبانی نوژین کالا، از شرایط خدمات گارانتی این فروشگاه نیز بهره مند شوید.
مواردی که شامل گارانتی نمی شود:
- سیم بندی اشتباه سنسور
- رعایت نکردن توان نامی سنسور و آسیب برد داخلی سنسور
- آب خوردگی و عیوب فیزیکی
دیدگاه خود را بنویسید