چراغ مطالعه یکی از پر کاربردترین وسایل در هنگام مطالعه  و کار و... است.

اگر در هنگام کار به تمرکز نیاز دارید میتوانید از چراغ مطالعه کمک بگیرید، زیرا چراغ مطالعه با تامین نوری مناسب سبب تمرکز بیشتر شما میشود .

چراغ مطالعه علاوه بر اینکه نوری مناسب برای مطالعه و کار شما تامین میکند، میتواند از خستگی و آسیب رسانی به چشم نیز محافظت کند.


خرید چراغ مطالعه باییستی طبق اهداف و نیاز افراد خریداری شود. قبل از خرید چراغ مطالعه به موارد زیر توجه کنید :

  • پیش از خرید کرد چراغ مطالعه، ارتفاع و پهنای میز تحریر خود را اندازه گیری کنید. سپس با توجه به پهنا و ارتفاعی که میز دارد پایه چراغ را انتخاب کنید
  •  در هنگام نشستن روی صندلی، نور چراغ باید تا روی شانه ها باشد، به این معنا که قسمت انتهایی حباب و پارچه چراغ باید در امتداد خط گونه باشد تا نور پراکنده شده از آن چشم را اذیت نکند. به این ترتیت، هنگام مطالعه نور به طور کامل بر روی کتاب پخش می شود.

نکته : توصیه میشود برای مطالعه کردن از لامپ های 150 واتی استفاده کنید

  • پیش از اینکه چراغ مطالعه را خریداری کنید حتما ارتفاع و سایز کلاهک چراغ را اندازه گیری کنید تا لامپ چراغ از زیر آن مشخص نباشد. زمانی که لامپ از زیر کلاهک پارچه ای چراغ نمایان شود نور به خوبی به اطراف نمیتابد و سایه خود لامپ نیز مشخص مشخص میشود.

توجه داشته باشید، چراغ های مطالعه باید حدود 17 سانتی متر از منبع محیط کاری فاصله داشته باشد تا روشنایی این چراغ ها مفید واقع شود.

در هنگام خرید چراغ مطالعه حتما نکات زیر را در نظر بگیرید :

میزان نور مناسب

اگر قصد دارید چراغ مطالعه به تنهایی نور اتاق را تامین کند و تنها منبع اتاق باشد بهتر است از چراغ هایی که نور بیشتری دارند استفاده کنید و اگر اتاق دارای نوری مناسب است میتوان از چراغ هایی با نور مناسبتر استفاده کرد.

انتخاب طراحی چراغ 

چراغ مطالعه در سه مدل، ایستاده، رومیزی و دیواری موجود است و هر کدام از آن ها کاربردهای مختص خود را دارا هستند، به عنوان مثال چراغ های رومیزی از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردارند اما یک چراغ ایستاده، پایه بلند بهترین انتخاب برای اتاق پذیرایی خواهد بود و نقش مهمی در دکوراسیون محیط ایجاد میکند. همچنین چراغ های دیواری برای مطالعه در تخت خواب مناسب تر هستند.

انتخاب لامپ

در انتخاب لامپ سه نوع دسته وجود دارد


  • لامپ رشته ای

لامپ های رشته دارای گرما و نوری به رنگ زرد هستند و نسبتا عمر پایینی دارند.

نور مناسبی دارند و چشم را اذیت نمیکنند، البته باید توجه داشته باشید که برای کارهایی که به تمرکز نیاز دارند گزینه مناسبی نخواهند بود .

امروزه از لامپ های رشته ای بدلیل قدیمی شدن کمتر استفاده میشود و این لامپ ها جای خود را به لامپ های ال ای دی و فلورسنت بخشیده است.

  • لامپ فلورسنت

لامپ های فلورسنت 30 درصد گرما از خود ساطع میکنند و همچنین نسبت به لامپ های رشته ای از عمر بالاتری برخوردارند. بدلیل اینکه از جیوه پرشده اند، تناژ رنگی نسبتا سردی دارند. لامپ های فلورسنت بعنوان لامپ های کم مصرف شناخته شدند و مقرون به صرفه هستند اما ممکن است مطالعه طولانی مدت باعث آسیب رساندن به چشم و همچنین ایجاد سردرد شود.

این نوع از لامپ ها گرمای کمتری تولید میکنند و مصرف پایینی دارند ،همچنین دارای عمر طولانی تری نیز هستند. باید توجه داشته باشید که ازلامپ های ال ای دی با وات کم استفاده کنید و یا با استفاده از دیمرنور لامپ را تنظیم کنید. اگر لامپ LED  شما دارای وات بالایی باشد به دلیل ساطع کردن نور بسیار، باعث اذیت شدن چشمان شما میشود

شما میتوانید بسته به نوع سلیقه خود هر کدارم را انتخاب کنید.

در نهایت انتخاب بهترین چراغ مطالعه به فضای اتاق، سلیقه شخصی و نحوه استفاده شما از آن بر می گردد، اما به یاد داشته باشید که سلامت همواره در اولویت است، پس با در کنار هم قرار دادن اطلاعات بالا، چراغی را انتخاب کنید که در عین زیبایی، نیازهای شخصی شما را پوشش دهد .