در ادامه معرفی انواع لامپ ها به آخرین دسته بندی آن یعنی لامپ های نئون می پردازیم. 

لامپ های نئون توسط "William Ramsay" و "Morris Travers" در سال 1898 کشف شد.این نوع لامپ ها به دلیل مصرف کم و ویژگی های خاصی که دارند جز پرکاربردترین ها لحاظ می شوند.

 مصرف بسیار بهینه انرژی در کنار ویژگی های منحصر به فرد و خاص و کاربردهای متنوع، استفاده از لامپ نئون را مورد توجه افراد قرار داده است.

 لامپ های نئون از انواع قدیمی لامپ های کم مصرف است که مبنای کارکرد آن برخلاف لامپ های رشته ای بر اساس ویژگی های تخلیه گاز است.

 از نظر ساختاری لامپ های نئونی دارای غلاف شیشه ای هستند که با گاز نئون پر شده است که بر اثر جریان الکتریکی یونیزه شده و نور را تولید می کند. 

دارای اشکال متفاوتی هست که کاربرد آن ها را حتی برای تابلوهای تبلیغاتی، مغازه ها و فروشگاه ها میسر کرده است. از مزایای دیگر این لامپ ها علاوه بر مصرف کم انرژی، ایجاد یک نور یک دست است که باعث شده نوری لایت و چشم نواز داشته باشند. 

این لامپ ها دارای یکسری معایب نیز می باشند. این که جنس بدنه آن شیشه است که ممکن است با کوچکترین ضربه و یا فشار بشکند پس نیاز به مراقبت زیادی دارد.در گذشته این لامپ ها دچار آتش سوزی می شدند که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی توسط افراد ناشی اتفاق می افتاد مثلا افتادن سیم ترانس بر روی شیشه نئون که ممکن بود با این اتصال شوکی به سیم وارد شود و این شوک جرقه ای ایجاد میکند که موجب سوختن روکش سیم می شود و این آتش ممکن است به جایی مانند چوب یا جنسی مانند پارچه یا هر چیزی که قابل اشتعال باشد برسد و آتش سوزی ایجاد کند.

 به تازگی برای جلوگیری از این مسایل ترانس های جدیدی وارد بازار شده اند که با ایجاد کوچکترین مشکل، اتصال برق را از مدار خارج و مانع آتش سوزی می شود. به طور کلی این نوع لامپ ها به دلیل مزایایی که دارد بسیار کاربردی هستند و مود استقبال زیادی قرار دارند.

برای مشاهده قسمت قبلی می توانید کلیک نمایید.